Regler

Ställa in match

1. Inställd match skall vara anmält till motståndarlaget 24 timmar innan matchtid. Om motståndarlaget accepterar spel med en spelare (en spelare spelar fyra matcher i mötet) så är det OK. Match som ställs in senare än 24 timmar innan ordinarie speltid kan begäras i W.O.

2. När en match ställs in eller skjuts upp, åligger det laget som lämnar återbud att:

  • Kontakta motståndarlaget. 
  • OBS!! VID INSTÄLLD/FRAMFLYTTAD MATCH MAILA OM DETTA ÄVEN TILL INFO@SQUASHCENTER.SE FÖR ATT DET SKA GÄLLA SOM GILTLIG ANMÄLAN FÖR AVBOKNING. Senast kl. 12.00 på matchdagen. Om inte banan bokas av blir orsakande lag skyldig att betala Squashcenter 195:- (halva ord. banpris).
  • Boka in en ny matchtid.

3. Match ska spelas klart inom 14 dagar. Klarar man inte av att hålla 14 dagars regeln har motståndarlaget rätt att begära match i W.O.

Spelregler

Varje möte mellan två lag spelas i fyra delmatcher, samtliga i bäst av tre game. Vi använder modern räkning, dvs varje game spelas till 11 poäng, man måste dock vinna med två poängs marginal.

 

Vid match representeras ett lag av 2-4 spelare vilket innebär att man kan ställa upp som ett renodlat tvåmannalag om man så vill, men då spelar dessa båda spelare alltid två delmatcher varje gång, oavsett hur många spelare motståndarna har för kvällen. Har man tre spelare måste således en spela två delmatcher.

 

Vi tror att detta erbjuder större frihet för lagen att sätta ihop sitt manskap och att det ska bli färre uppskjutna matcher eftersom det räcker att två spelare per lag dyker upp för att kunna fullfölja en match. Alla lag har 1½ timme att utnyttja för matchspel varje vecka. Om man ställer in, är det inte ok att låta motståndarlaget använda tiden för träning. Då har båda lagen förbrukat den veckans matchtid och får då betala returmötet.

Boll: i div. 1, 2, & 3 används dubbelgul boll. I div. 4 & 5 bestämmer hemmalaget.

 

I sluttabellen görs följande prioritering om två eller fler lag hamnar på samma poäng:
1. Inbördes möten – först räknas poäng och sedan gamedifferens.
2. Total gamedifferens dvs. sett över hela serien.

Reservtider

Ni har möjlighet att boka om er match till följande tider: 

 

  • Kvällstid månd. – torsd, på en Lagsquashtid dvs. 20.30 – 22.00
  • Vardagar 07.00 – 16.00 samt alla tider på helgen.

Gäller i mån av tillgång till banor. Tid bokas i receptionen under lagnamnen. Tiden är endast kostnadsfri under förutsättning att ni bokat av er ordinarie speldag på Squashcenter.

Det är mycket viktigt att alla lag respekterar spelreglerna, Squashcenter vill inte stå med reserverade banor till Lagsquashen och lag som inte dyker upp. 
Har vi bara en bra dialog så är det inga problem!

Väl mött!
/Squashcenter